De Modulebakken Naar het Hoofdstation

De bouw van de houten bakken
Het bouwen van modulebakken is niet zo moeilijk als het lijkt. Als de delen zijn voorgezaagd zitten de bakken zo in elkaar.

Benodigdheden en afmetingen delen
- Hoekklem
- Bison Konstruktielijm
- Styrodur platen van 60 x 120


Ik heb alle delen laten zagen in de houtzagerij. Voordeel is dat de delen vrijwel allemaal gelijk van maat zijn. Afmetingen van de bakken is 120 x 60 x 14cm. Ik heb een grote plaat van 124 x 244 laten verzagen. De delen passen dan ook makkelijker in de auto.
De hoekklem is super handig. Deze zorgt er voor dat de hoeken haaks en vast op elkaar staan en je hebt je handen vrij om te boren en te schroeven. De lijm is de bekende "bruisende" konstruktielijm. Houtlijm kan ook, maar is toch iets minder sterk. Deze lijm geeft een zeer goede hechting. De combinatie schroeven en lijm zorgt voor een stevige constructie van de bak.Na een uurtje boren, schroeven en lijmen zitten er twee bakken in elkaar. Je kunt er voor kiezen om de middenschotten en kopschotten meteen te voorzien van doorvoergaten voor stroomverzorging. Ik heb dit zelf niet gedaan omdat de bakken zo toch wat meer star zijn. Gaten maken kan altijd nog.


Op de bak heb ik styrodur platen van 3 centimeter dik gelijmd. Let op de lijm die je gebruikt. Deze mag niet aggresief zijn voor dit soort foam platen. Hoe zou ik dat toch weten!.
De platen zijn in diverse afmetingen en diktes te krijgen bij de bouwhandel. Ik heb gekozen voor een dikte van 3 centimeter zodat de wisselbedieningen nog goed passen en omdat je dan nog wat hoogte verschil kunt maken.

Terug naar het begin